Image

Kungsleden tecknar 20-årigt hyresavtal gällande en ny vårdcentral i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med Södermanlands Läns Landsting för en Vårdcentral i den centralt belägna Gallerian i Eskilstuna. Hyresavtalet avser 1 425 kvadratmeter och löper på tjugo år med ett årligt hyresvärde om 3,3 per år.
Publicerad den 28 Juni 2018

Gallerian (som består av fastigheterna Vårblomman 8 och 11 samt Visheten 14 och 15) ligger mitt i det mest centrala av Eskilstuna, längs med den nyligen upprustade Kungsgatan och vid Fristadstorget. Fastigheten består av markplan med handelsytor, övre plan med kontorslokaler och gym samt källarplan med bland annat garage och bowling. Det pågående utvecklingsprojektet i Gallerian avser handelsytorna i markplan och syftar till att skapa en mer modern och attraktiv mötesplats för Eskilstunaborna.

Hyresavtalet gällande en Vårdcentral, tillsammans med tidigare tecknade hyresavtal med Systembolaget och Hemköp, är en del av det aktiva uthyrningsarbetet som pågår och en del av utvecklingen av Gallerian. Det beräknas vara klart under senare delen av år 2019.

Hyresavtalet med Södermanlands Läns Landsting är ett tjugoårigt avtal med ett årligt hyresvärde om 3,3 miljoner kronor per år. Hyresavtalet är ett grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda vilket ligger helt i linje med bådas miljöprofil. Beräknad inflyttning sker under andra kvartalet 2019.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda nya ytor till Vårdcentralen och det ligger helt i vår linje med den nya hyresgästsmixen, att kunna erbjuda bra service till Eskilstunaborna, säger Mats Eriksson, fastighetschef Kungsleden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige