Image

Kungsleden tar in ytterligare 600 miljoner

Bolag För tredje gången inom ett år tar Kungsleden in pengar via obligationslån. Denna gången rör det sig om 600 miljoner kronor. Syftet är att öka utrymmet för förvärv och investeringar.
Publicerad den 25 Februari 2011

Kungsleden har emitterat ett treårigt, icke säkerställt, obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till 600 miljoner kronor. Lånet löper med rörlig ränta och har slutligt förfall 2014.

Kungsleden kommer att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq OMX Stockholm.
- I syfte att vara en återkommande emittent på obligationsmarknaden har Kungsleden idag genomfört ytterligare en obligationsemission. Det är glädjande att efterfrågan har varit mycket god i emissionen då den blev ordentligt övertecknad och jag noterar med tillfredsställelse att kreditmarginalerna är sjunkande. Obligationslånet stärker Kungsledens kapitalbas och kompletterar vår nuvarande bankfinansiering, samtidigt som vårt finansiella handlingsutrymme ökar, säger Thomas Erséus, vd för Kungsleden.

Kapitalet kommer främst att användas till förvärv och investeringar i befintlig portfölj.

Carnegie Investment Bank AB har varit rådgivare vid emissionen.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY