Image

Kungsleden säljer tre fastigheter

Transaktioner Kungsleden avyttrar fastigheter i Norrköping, Hudiksvall och Högsby, och uppnår samtidigt sitt långsiktiga strategiska mål om att minska sin geografiska närvaro till 70 kommuner eller färre. Det sammanlagda värdet i affärerna ligger på knappt 100 miljoner kronor.
Publicerad den 28 December 2015
Flickskolan 7 i Hudiksvall. Bild: Kungsleden
Flickskolan 7 i Hudiksvall. Plinten 4 ligger i Norrköping. Bild: Kungsleden
Plinten 4 ligger i Norrköping.

Försäljningarna i Hudiksvall och Högsby innebär att Kungsleden nu äger fastigheter i 69 kommuner.

Fastigheten Flickskolan 7 är ett köpcentrum i Hudiksvall som omfattar 6 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och frånträde sker i februari 2016. I och med försäljningen lämnar Kungsleden Hudiksvall. BNPA var transaktionsrådgivare till Kungsleden vid affären och köpare är en privat lokal fastighetsägare.

Fastigheten Högsby Hanåsa 15:62 är en industrifastighet om 200 kvadratmeter som frånträddes den 18 december. Försäljningen innebär att Kungsleden lämnar Högsby.

Kungsleden har även sålt fastigheten Plinten 4 belägen i Ingelsta industriområde i Norrköping. Fastigheten omfattar 5 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och frånträddes den 17 december.

Det sammanlagda försäljningspriset efter avdrag för samtliga transaktionskostnader överstiger de bokförda värdena med drygt 5 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige