Image

Kungsleden säljer sju fastigheter

Transaktioner Kungsleden säljer, i två separata affärer, sju fastigheter för 226 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2012

Fem av fastigheterna, fyra i Sollentuna och en i Visby, säljs för 151 miljoner kronor. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 18 200 kvadratmeter. Direktavkastningen uppgår till 7,1 procent. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka 10 miljoner kronor och överstiger anskaffningsvärde med cirka 26 miljoner kronor.

- Det känns bra i ett allt kärvare investerarklimat att inleda året med en affär till en god vinst. Kungsledens affärsmodell syftar till att förbättra fastighetsportföljens riskjusterade avkastning. Genom försäljningen i Visby säljer vi också vårt enda innehav på Gotland. Affären är därför ett bra exempel på en aktiv portföljförädling, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Kungsleden säljer också två fastigheter i Linköping för 75 miljoner kronor.
Den uthyrningsbara ytan uppgår här till cirka 7 100 kvadratmeter fördelat på 50 procent affär, 41 procent vård samt 9 procent kontor och övrigt. Fastigheterna är fullt uthyrda till ett flertal hyresgäster, där de största är Ica Sverige AB och Östergötlands Läns Landsting.

Frånträde ägde rum den 16 februari 2012.

- Jag känner mig nöjd med affären som ger ett bra resultat. Affärerna visar att transaktionsmarknaden fortsatt är likvid med starka lokala aktörer, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige