Image

Kungsleden säljer 65 procent av Nordic Modular

Transaktioner Kungsleden säljer 65 procent av Nordic Modular Group till Inter Ikea Investments. Priset motsvarar en värdering av hela bolaget till 1,3 miljarder kronor.
Publicerad den 17 November 2014
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Genom transaktionen frigör Kungsleden netto cirka 700 miljoner kronor i likviditet. Pengarna ska användas för fastighetsköp enligt Kungsledens strategi och ger en kapacitet att förvärva fastigheter för cirka 1,8 miljarder kronor med en antagen belåningsgrad av omkring 60 procent.

Försäljningen medför en negativ resultateffekt på omkring 150 miljoner kronor.

- Kungsleden tar ytterligare ett steg i förverkligandet av vår affärsstrategi. Huvudinriktningen i Kungsledens nya strategi är att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige. Sedan den nya strategin presenterades för snart två år sedan har Kungsledens uttalade intention varit att sälja Nordic Modular Group eftersom dess verksamhet är skilt från koncernens kärnaffär. Vi är mycket nöjda med den affär vi idag gör med Inter Ikea Investments, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

- Vi behåller en 35-procentig andel i Nordic Modular Group och fortsätter att ta del av bolagets intjäning och tillväxtpotential. Nordic Modular Group har goda framtidsutsikter på modulmarknaden och vi är övertygade om att det kommer att skapas ytterligare värden i bolaget under Inter Ikea Investments huvudägarskap och professionella ägarstyrning. Därför ser vi att affären med Inter Ikea Investments är i Kungsledens aktieägares bästa intresse.

- Vi gillar bolag med en tydlig inriktning, stark företagsledning och god lönsamhet. Nordic Modular Group passar väl in på den beskrivningen och vi ser nu fram emot att tillsammans med Kungsleden och ledningen fortsätta utveckla bolaget, säger Henrik Jonsson, vd för Inter Ikea Investments AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige