Image
Kungsleden säkrar hållbar finansiering.
Kungsleden säkrar hållbar finansiering. Bild: iStock

Kungsleden säkrar hållbarhetslänkad finansiering

Bolag Kungsleden förlänger och utökar ett kreditlöfte på totalt 2,9 miljarder kronor hos Handelsbanken och kompletterar lånevillkoren med målsättningar avseende mångfald och klimat. Kreditlöftet är hållbarhetslänkat och beskrivs som Sveriges första med både ett mångfaldsmål och mål att reducera energianvändningen och CO2-utsläppen i bolagets fastigheter med minst 25 procent till 2025 jämfört med 2020.
Publicerad den 9 Juli 2021

Kreditlöftet löper på 4 år och utökas med 300 Mkr till totalt 2,9 miljarder i samband med refinansieringen.
– Vi tror på ett inkluderande samhälle och vi strävar aktivt mot att öka mångfalden i Kungsleden för att avspegla samhället i stort vilket vi är övertygande om kommer att bidra till våra långsiktiga affärsmål. Klimatet är vår tids utmaning och vi är fokuserade på att nå våra ambitiösa klimatmål. Genom att vi nu också kunnat länka villkor i finansieringsavtal till dessa målsättningar får vi ytterligare incitament att fortsätta detta viktiga arbete, säger Kungsledens vice vd och CFO Ylva Sarby Westman.

Kreditlöftet är en viktig del av Kungsledens likviditetsberedskap och syftar primärt till att utgöra backup för emissioner av certifikat och låneförfall i obligationsmarknaden.

Kungsleden ska bli klimatpositiva i hela värdekedjan till 2035 och bolagets långsiktiga klimatmål är i linje med max 1.5 graders global uppvärmning enligt vetenskapen (Science Based Target initiative). Arbetet för att nå våra högt ställda klimatmål innefattar bland annat material med låg klimatpåverkan, återbruk, energieffektiviseringar, installation av solceller och geoenergianläggningar, inköp av fossilfri fjärrvärme och att använda klimatvänliga köldmedier.

Kungsleden är sedan länge ett jämställt bolag på alla nivåer inom organisationen och fokuserar nu intensivt på att nå övriga mångfaldsmål för att bättre spegla vårt samhälle. Arbetet bedrivs bland annat genom rekryteringsprocessen och i ett kontinuerligt värdegrundsarbete i hela organisationen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige