Image

Kungsleden: Nya finansiella mål och vision inför 2020

Bolag Omstruktureringen av Kungsledens fastighetsportfölj är nu genomförd och bolaget tar nu sikte på 2020, och presenterar nya finansiella mål.
Publicerad den 17 Februari 2016
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.


Kungsleden presenterade i samband med Bokslutskommunikén en ny affärsplan som sträcker sig till 2020 samt nya finansiella mål:

• Soliditeten ska över tid vara minst 35 procent och ska inte understiga 30 procent
• Belåningsgraden bör ligga i intervallet 50-60 procent med ett riktvärde över tid på 55 procent
• Räntetäckningsgraden ska vara mer än 2,5 gånger
• Kungsleden ska över tid uppnå en högre avkastning på eget kapital än jämförbara börsnoterade fastighetsbolag
• Kungsleden ska öka förvaltningsresultatet både genom att växa fastighetsportföljen och genom att öka driftnettot i befintligt bestånd
• Utdelningen i Kungsleden ska öka i takt med förvaltningsresultatets utveckling


Biljana Pehrsson skriver om vision 2020 i vd-ordet:
- Vi kan nu inleda nästa kapitel på Kungsledens resa med en större och strukturellt förbättrad fastighetsportfölj, stärkt finansiell ställning och en vässad organisation. Därför har vi tagit fram en ny långsiktig affärsplan med klara operationella mål för de närmaste åren – Kungsleden 2020.

- Vår vision är att skapa attraktiva platser som berikar människors arbetsdag. Vi har en god hyresmarknad och framförallt en god efterfrågan på kontorslokaler. Våra kluster har bra lägen med god tillgänglighet. I klustren skapar vi heltäckande kunderbjudande och vi driver utvecklingen av en attraktiv plats. Vi vill kunna erbjuda lokaler av olika storlek, standard och prisklass med flexibilitet för hyresgästerna. Flexibiliteten är viktig idag när förändringstakten hos företagen är mycket hög. Genom klustren uppnår vi en starkare lokal förankring och fastighetsförvaltningen blir mer rationell. Vi vill tillämpa ett ”köpcentrumtänk” i våra kluster. Det handlar om att själva lokalen ska ha en bra inre miljö men det handlar minst lika mycket om profilering, företagsmix och serviceutbud i området och en snygg yttre miljö. Målet är att uppnå en högre uthyrningsgrad samt hyres- och värdetillväxt genom nöjda kunder.

- År 2020 ska vi vara ett av Sveriges största och mest lönsamma börsnoterade fastighetsbolag. Strategin fokuserar på fortsatt portföljoptimering och expansion med kvalitet i Sveriges viktigaste tillväxtmarknader – Stockholm, Göteborg, Öresund och Västerås. Samtidigt ska vi inrikta oss på större och effektivare förvaltningsenheter genom fler och större kluster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige