Image

Kungsleden köper till elva procents direktavkastning

Transaktioner Kungsleden köper en kommersiell fastighet i Motala. Köpeskillingen uppgår till 52 miljoner kronor och direktavkastningen landar på elva procent.
Publicerad den 29 April 2011

Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 30 000 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka sex miljoner kronor.

Säljare är Qeep Group AB, som äger AB Motala Verkstad, som nu hyr hela fastigheten på ett 17-årigt avtal. Motala Verkstad konstruerar, bearbetar och monterar mekaniska system.

- Vår kärnaffär är inte att förvalta fastigheter, därav försäljningen till Kungsleden. Vi vill koncentrera oss på vårt långsiktiga arbete med AB Motala Verkstad och frigör nu kapital för att bland annat kunna investera i produktionen och satsa mer aktivt på marknaden, säger Anders Holm, vd för Qeep Group AB.

Kungsleden tillträder fastigheten den 3 maj.

- Det här är en väldigt bra och högavkastande fastighet med stabil hyresgäst, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY