Image

Kungsleden köper handelsfastighet i Halmstad

Transaktioner Kungsleden köper en handelsfastighet, med Willys som hyresgäst, i Flygstaden i Halmstad för en total köpeskilling om cirka 42 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Flygstaden i Halmstad. Bild: Kungsleden
Flygstaden i Halmstad.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 7,5 procent och säljare är ett danskt kommanditsällskap.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på cirka 4 040 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 3,6 miljoner kronor. Hyresgäst är Willys.

- Med köpet i Flygstaden förstärks vår fastighetsportfölj i sydvästra Sverige med en handelsfastighet med hög riskjusterad avkastning. Lokalisering, avkastningsnivå och fastighetstyp är helt i linje med vår nya affärsstrategi, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.

Fastigheten uppfördes 2002 och har sedan dess ägts av det danska kommanditsällskapet.
Fastigheten har cirka 800 kvadratmeter återstående byggrätt.

- Kungsleden har gjort ett intressant förvärv i den köpstarka delen av Halmstad. Staden är Sveriges största sommarstad då den går från sina knappa 100 000 fasta invånare till dryga 200 000 på sommaren. Merparten av dem vistas i den delen av Halmstad där Flygstaden är det naturliga handelsområdet, säger Peter Wiklund på Colliers, som har varit säljarens kommersiella rådgivare.

Wistrand var juridisk rådgivare åt säljaren.

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige