Image

Kungsleden köper för 177 miljoner kronor

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter, i Tumba och Kristianstad. Säljare är ett danskt bolag och köpeskillingen ligger på 177 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2010

Fastigheterna är handelsfastigheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 12 000 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 16 miljoner kronor.

Den ena fastigheten ligger i Tumba, sydväst om Stockholm. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 7 000 kvadratmeter. Största hyresgäst är Willys som hyr 55 procent av ytan på ett kontrakt som sträcker sig till 2020. De andra hyresgästerna är bland annat McDonalds, Hi Sport och Kom & Lek. Även dessa hyresgäster har nyskrivna tioårsavtal.

Ett projekt om cirka 50 miljoner kronor har initierats för att anpassa lokalerna efter hyresgästernas önskemål. Ombyggnaden kommer att utföras och bekostas av säljaren före tillträde.

Den andra fastigheten på cirka 5 000 kvadratmeter ligger i ett bra handelsområde vid infarten till Kristianstad. Största hyresgäst är Willys som har tecknat ett tioårigt avtal på 87 procent av ytan. Skopunkten har ett löpande treårsavtal på resterande 13 procent.

Säljare är det danska bolaget NewCap Holding A/S och tillträde planeras till den 1 september 2011 för fastigheten i Kristianstad och 1 november 2011 i Tumba.

- Dessa fastigheter passar väl in i Kungsledens portfölj med avseende på hög och stabil avkastning. Fastigheternas ligger i mycket bra lägen för handel och kommer vid tillträde att vara i bästa skick, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige