Image

Kungsleden köper av Wallexia i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två lager- och butiksfastigheter i Högsbo, Göteborg. Säljare är Wallexia och köpeskillingen är cirka 56 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Oktober 2013
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

De två fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 6 700 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 6,4 miljoner kronor.

De största hyresgästerna är Möblera Huset och Elgross’n.

- Genom detta förvärv stärker vi vår närvaro ytterligare i Högsbo i Göteborgs kommun. Fastigheterna passar väl in i vår portfölj och Högsbo är ett område med en god utvecklingspotential med sitt strategiskt fördelaktiga läge i Göteborg, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Catella var rådgivare åt säljaren.

Tillträde är den 31 oktober 2013.

I somras köpte Kungsleden två fastigheter i samma område av Wallexia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY