Image

Kungsleden hyr ut till myndighet i Växjö

Uthyrning Kungsleden AB har tecknat ett sexårigt grönt hyresavtal med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) avseende cirka 1 600 kvadratmeter kontor och arkiv i den centralt belägna fastigheten Ödman 14 på Storgatan i Växjö.
Publicerad den 31 Juli 2018

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Myndigheten ger bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. Verksamheten ska till följd av ett regeringsbeslut flytta från Stockholm till Växjö.

"För oss är det viktigt att kunna flytta till moderna lokaler med ett centralt läge och nära kommunikationer. Vi är mycket nöjda att Kungsleden har kunnat matcha våra behov", säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.

"Vi hälsar MUCF hjärtligt välkomna som hyresgäst hos oss och innan de flyttar in kommer vi att investera ungefär 9 Mkr på att modernisera lokalerna och anpassa dem efter myndighetens behov. Vi vill på bästa sätt bidra till att skapa bra förutsättningar för deras verksamhet", säger Tobias Nilsson, förvaltare på Kungsleden.

Inflyttning sker den 1 januari 2019.

Tenant & Partner har varit rådgivare åt MUCF.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige