Image
Älvdalen 1.
Älvdalen 1. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut 7 700 kvadratmeter i Malmö och Ängelholm

Uthyrning Kungsleden har tecknat två nya hyresavtal avseende uthyrning av cirka 7 700 kvadratmeter lager- och kontorsyta i fastigheterna Dubbelknappen 4 i Malmö och Älvdalen 1 i Ängelholm. Hyresgästerna består av en ny och en befintlig hyresgäst.
Publicerad den 14 April 2020

Kungsledens befintliga hyresgäst 3D Prima utökar sin befintliga lager- och distributionsyta för 3D-skrivare med cirka 1 300 kvadratmeter i Dubbelknappen 4. Den nya hyresgästen Englog flyttar in på drygt 6 400 kvadratmeter i Älvdalen 1 för sin verksamhet inom tredjepartslogistik och truckutbildning.
– Att bygga långsiktiga relationer och inspirerande arbetsplatser med våra hyresgäster är viktigt för oss. Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet av 3D Prima, som mer än fördubblar sin yta, och vi välkomnar Englog som ny hyresgäst, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö hos Kungsleden.
– I samband med att vi växer vår verksamhet inom distribution av 3D-skrivarutrustning var vi i behov av större lokaler. Med tanke på vårt samarbete med Kungsleden under en längre tid föll det naturliga valet i att stanna kvar och utöka ytan i de befintliga lokalerna, säger Jacob Mårtensson, vd på 3D Prima.
– Vi var i behov av rymliga och flexibla lokaler där vi dels kan bedriva vår verksamhet inom tredjepartlogistik, dels utbilda blivande truckförare. Kungsleden var tillmötesgående och lyhörd i processen och vi ser fram emot att tillträda våra nya lokaler, säger Benni Olsson, vd på Englog.

Dubbelknappen 4, med en uthyrningsbar yta om cirka 21 800 kvadratmeter är därmed fullt uthyrd. Fastigheten är belägen i Kungsledens kluster Malmö Fosie. Älvdalen 1 i Ängelholm har drygt 11 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta och uppnår en uthyrningsgrad om cirka 55 procent. Nyuthyrningarna löper över fyra år och motsvarar ett årligt hyresvärde om 4,7 miljoner kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige