Image
Asken 17.
Asken 17. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut 3 500 kvadratmeter i Linköping och Nyköping

Uthyrning Kungsleden tecknar hyresavtal om 3 489 kvadratmeter i Linköping och Nyköping. Avtalen gäller både nya och befintliga hyresgäster och motsvarar ett årligt hyresvärde på cirka 3,5 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2020
Annons
Image

– Vi är glada att vi både tecknar avtal med nya hyresgäster och förlänger med befintliga. Det visar att Kungsleden är en attraktiv hyresvärd i Linköping och Nyköping som ser kundens behov och tänker långsiktigt, säger Tommy Svärd som är marknadsområdeschef på Kungsleden.

I Linköping har Kungsleden bland annat tecknat ett sexårigt avtal med Rexel Sverige AB om cirka 1 060 kvadratmeter samt ett femårigt avtal med Elajo El & Energiteknik AB om 1 050 kvadratmeter. Kungsleden hyr även ut 825 kvadratmeter i Nyköping till A-rengörarna i Sörmland AB. Det innebär att fastigheterna Kv Greken 5 och Gardisten 4 i Linköping är fullt uthyrda och att fastigheten Kv Asken 17 i Nyköping har en uthyrningsgrad på 75 procent.
– I samband med att vi slår ihop två verksamheter, Selga och Storel, är vi glada att ha hittat en lösning där vi tillsammans med Kungsleden utökar och moderniserar butik och kontor i Storels lokaler. Det är en effektiv och bra lösning för oss att kunna fortsätta vår verksamhet i lokaler vi haft sedan många år tillbaka, faktiskt sedan början av 80-talet. För oss är det viktigt med en hyresvärd som förstår vår verksamhet och våra behov och vi är glada över att förlänga avtalet med Kungsleden, säger Bengt Berggren filialchef på Selga/Storel som ingår i Rexel Group.

Kungsleden äger sju fastigheter i Linköping och tre i Nyköping.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tarpen i ny satsning – "mycket hårdare konkurrens nu"

Transaktioner Tarpen Nordic var tidiga in i dagens kanske hetaste segment – samhällsfastigheter. För snart två år sedan avyttrade Tarpen hela sitt bestånd – nu bygger man upp ett nytt, inom samma segment och med samma investerarklientel som tidigare. Grundaren Mark Butler berättar här om den nya satsningen och om vad bolaget är mest intresserat av framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY