Image

Kungsleden har tecknat fyra nya hyresavtal i B:26 i Västerås

Uthyrning Kungsleden har tecknat fyra nya hyresavtal i projektet B:26 i Västerås City. Avtalen omfattar 2 500 kvadratmeter till ett sammanlagt hyresvärde om 28 miljoner kronor med en genomsnittlig hyra om cirka 2 500 kronor per kvadratmeter. I och med de nya avtalen är över 50 procent uthyrt i B:26 och projektet går in i genomförandeskede. En av de tongivande hyresgästerna är Aros Congress Center som har tecknat ett femårigt hyresavtal om ett coworking-koncept på 1 400 kvadratmeter till ett sammanlagt hyresvärde om 15 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Juli 2018

Byggnaden B:26 (del av fastigheten Mimer 5) är en del av Mimerkvarteret och ligger mitt i Västerås City nära centralstationen och centrum. Byggnaden, som är hjärtat i Mimerkvarteret, är under stor omvandling och har 4 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Här skapas ett helt nytt kontorskoncept, en unik mötesplats som bygger på idén att under ett och samma tak samla företag och personer med gemensamt intresse för kreativitet och affärer. B:26 blir en ny destination där Västeråsborna ska kunna träffas, arbeta och samverka.

Kungsleden kommer att vidareutveckla konceptet för B:26 tillsammans med Aros Congress Center AB, som är en kongress- och konferensaktör i Västerås med lång erfarenhet av att skapa mötesplatser i olika former.

Hyresavtalet med Aros Congress Center har ett hyresvärde om 15 Mkr och tillsammans med tidigare tecknade kontorshyresavtal – med Almi Företagspartner, Atea Sverige och Sigholm konsult – har nu hyresavtal till ett värde om sammanlagt 28 miljoner kronor tecknats i B:26.

– Det är oerhört glädjande att vi kan stärka vårt redan goda samarbete med Aros Congress Center ytterligare genom deras engagemang som operatör i B:26. Deras erfarenheter från kongress, konferens, hotell och restaurang borgar för hög kvalitet och servicenivå, säger Mats Eriksson, fastighetschef Mälardalen på Kungsleden.

– Vi har under en tid tittat på fenomenet coworking och är glada att få möjligheten att skapa detta i Västerås tillsammans med Kungsleden. Vi tror att vår passion för möten, mat och människor kommer bidra till att göra B:26 till en unik mötesplats. Med våra hotell, restauranger, kongresscentrum och B:26 inom promenadavstånd från varandra skapar vi ett spännande erbjudande för våra gäster, säger Tobias Hultberg, vd på Aros Congress Center.

Fastigheten kommer att certifieras enligt Leed Gold och samtliga hyresavtal är gröna, vilket innebär att de innehåller en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda, något som är helt i linje med samtliga parters miljöprofil.

Tillträde beräknas ske med start under andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bakslag för Botryggs bostadsplaner vid Linköping Arena

Bygg/Arkitektur Botryggs idé för de fyra hörntornen på arenan har stött på patrull. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige