Image
Erik Florman.
Erik Florman. Bild: Kungsleden

Kungsleden hämtar hållbarhetschef från Skanska

Karriär Erik Florman blir ny hållbarhetschef på Kungsleden. Han kommer närmast från Skanska där han varit gruppchef för hållbar affärsutveckling.
Publicerad den 3 Mars 2020

Erik Florman har en gedigen bakgrund inom hållbarhetsarbete från bygg- och fastighetssektorn och har drivit ett stort antal hållbarhetsprojekt. Utöver sin roll på Skanska har han även varit tillförordnad Leed-chef på Sweden Green Building Council med ansvar för koordineringen av Leed-arbetet i Sverige.

– Jag vill förstärka Kungsledens positiva kraft i samhället genom att verka för hållbara och attraktiva stadsdelar. Viktiga frågor blir att sänka klimatpåverkan från drift, hyresgästanpassningar och nybyggnation. Vi ska också satsa på återbruk och på att bygga den cirkulära ekonomin, säger Erik Florman, tillträdande hållbarhetschef på Kungsleden.

– Kungsledens hållbarhetsarbete utgår från FN:s globala mål med fokus på miljö, mångfald, affärsetik, socialt ansvarstagande och hälsa. Vi skapar attraktiva och hållbara platser där människor inspireras och ett ambitiöst hållbarhetsarbete är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Eriks bakgrund inom samhällsutveckling och certifieringsarbete blir en stor tillgång för Kungsleden när vi nu ska stärka vårt hållbarhetsarbete och minska vårt klimatavtryck ytterligare, säger Ylva Sarby Westman, vice vd på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Ett tungt maskineri som levererar tillväxt"

Bolag Svenska Nyttobostäder är ett av börsens mest anonyma sexmiljardersbolag. Det unika upplägget gör att åren fram till 2025 i stort sett är utstakade. – Vi är ett tungt maskineri som levererar tillväxt, säger vd Tommy Johansson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY