Image

Kungsleden förstärker inom ekonomi, HR och IT

Karriär Kungsleden har under de senaste månaderna rekryterat ett antal nyckelmedarbetare inom ekonomi, HR och IT.
Publicerad den 28 Juni 2017

Rekryteringarna förstärker och effektiviserar stödet till affärsverksamheten samt bidrar till visionen att skapa attraktiva platser som berikar människors arbetsdag.

Peter Anderson har nyligen tillträtt som ekonomichef med övergripande ansvar för redovisning, rapportering och ekonomisk styrning. Han har mångårig erfarenhet från rollen som ekonomidirektör/CFO i olika fastighetsbolag, däribland Steen & Ström. Han kommer närmast från positionen som CFO på Ica Fastigheter.

Ekonomiavdelningen har också förstärkts med Linda Frölén som har tillträtt som chef för Financial Control med ansvar för konsolidering och koncernredovisning. Linda kommer närmast från koncernredovisningsenheten i läkemedelsföretaget Meda.

Vidare har Kungsleden rekryterat Hanna Brandström som HR-chef. Hanna har cirka tio års erfarenhet från HR-arbete och kommer närmast från en roll som General Manager HR & Legal på SC Motors Sweden.

För att säkerställa ambitionen att ligga i framkant inom digitalisering rekryterades i vintras Maria Masuch som ny IT-chef. Maria ha ansvar för att leda Kungsledens strategiska digitaliserings- och IT-förändringsresa. Hon har gedigen IT-erfarenhet och kommer senast från SPP. Maria har även arbetat på Trygg-Hansa och som IT- och managementkonsult i flera globala organisationer.

- Vi är mycket stolta och glada över att välkomna dessa högt kompetenta och professionella medarbetare till Kungsledens organisation. Samtliga är nyckelpersoner som redan börjat bidra till att skapa ett alltmer effektivt och framgångsrikt Kungsleden, säger vd Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige