Image

Kungsleden-fastighet Green Building-certifierad

Energi/miljö Kungsledens fastighet Plattan 4 i Kristianstad har certifierats enligt Green Building.
Publicerad den 18 Mars 2013
Plattan 4. Bild: Kungsleden.
Plattan 4.

I och med bytet av uppvärmningskälla minskade energianvändningen med 63 procent och koldioxidutsläppen med 99 procent i Kungsledens fastighet Plattan 4.

Kravet för ett Green Building-certifikat är att energianvändningen sänks med minst 25 procent eller att energianvändningen understiger Sveriges nybyggnadskrav för energi med 25 procent. Kungsleden har sedan tidigare tre fastigheter som är märkta enligt Green Building.

Under de senaste tre åren har Kungsleden mer än halverat koldioxidutsläppen som verksamheten genererar i absoluta tal. Det handlar om ett målmedvetet energibesparingsarbete där samtliga fastigheter gås igenom årligen. Bolaget köper ursprungsmärkt vattenkraft från Harrsele kraftstation i Umeälven.

- Green Building-märkta fastigheter förknippas ofta med innerstadshus. Kungsleden visar att även en lagerlokal kan få en fin miljömärkning och där både vi, hyresgästen och miljön är vinnare, säger Kungsledens miljöchef Maria Sandell.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY