Image
Kungsledens vice vd och CFO Ylva Sarby Westman.
Kungsledens vice vd och CFO Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden.

Kungsleden emitterar grönt för 300 miljoner

Bolag Kungsleden har under sitt MTN-program emitterat ytterligare ett grönt obligationslån om 300 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2021

Kungsleden har under sitt MTN-program emitterat ytterligare ett grönt obligationslån om 300 miljoner kronor. Lånet har en löptid på sex år och emitterades till spreaden 1,5% över Stibor.

Samtidigt återköper Kungsleden kortfristiga obligationer med förfall per september och oktober innevarande år samt obligation med förfall per mars 2022 till ett sammanlagt nominellt belopp om 187 miljoner kronor.

Intresset bland investerare att placera i Kungsledens gröna obligationer fortsätter att vara stort. Andelen grön finansiering av den totala låneportföljen uppgår till 39 procent efter den senaste emissionen.

Under hösten beslutade Kungsleden om nya ambitiösa klimatmål. Som första fastighetsbolag i Sverige har Kungsleden antagit målet att bli klimatpositiva i hela värdekedjan senast år 2035, med delmålet att vara klimatpositiva i förvaltningen och fastighetsdriften år 2025.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har Pandox ställt om till följd av coronakrisen

Bolag Hotellfastighetsjätten har lagt om strategin, ändrat sitt sätt att arbeta och fått upp ögonen för nya typer av hotell. Bolagets vd, Anders Nissen, berättar om det tuffa året, vad som är viktigast för bolaget framöver och vilka destinationer han tror är de nya vinnarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY