Image

Kungshus köper i Kungsbacka

Transaktioner Kungshus, som ägs av Sigillet, Alania, Fastlandet Förvaltning och AB Hundra, köper en fastighet med 79 lägenheter och fem lokaler i centrala Kungsbacka.
Publicerad den 23 Juni 2015
Kungshus köper hyresrätter i Söderstaden. Bild: Newsec
Kungshus köper hyresrätter i Söderstaden.

Kungshus köper Fastighets AB Söderstaden av Solidhus i Kungsbacka AB, som ägs av Järngrinden AB, Mjöbäcks Entreprenad AB samt AB Hundra Fastighetsförvaltning.

Fastigheten är en etapp av en total exploatering om 330 lägenheter samt lokaler i fyra stycken kvarter, som konsortiet genomfört under åren 2007 – 2010.

Tre av kvarteren utgjordes av bostadsrätter och såldes successivt under byggtiden medan ett av kvarteren byggdes som hyresrätter vilket konsortiet förvaltat fram tills nu.

Hyresrätterna håller genomgående mycket hög standard och utförande, i princip samma som bostadsrättskvarteren.

Konsortiet kommer nu att koncentrera sig på utbyggnaden av Nya Särö med cirka 90 bostäder.

- Vi är mycket nöjda med att AB Hundra Fastigheter som i praktiken förvaltat fastigheten, även nu ingår i köparkvartetten via Kungshus Fastighetsförvaltning AB, en lokal känd seriös fastighetsägare, säger Patrik Ivarson för Solidhus i Kungsbacka AB.

Den aktuella fastigheten är centralt belägen längs Kungsbackaån i populära Söderstaden och består av cirka 5 200 kvadratmeter bostäder och 860 kvadratmeter lokaler. Byggnaden uppfördes 2008 i samband med att området bebyggdes. Köparen tillträder fastigheten den 1 oktober 2015.

Kungshus Fastighetsförvaltning AB äger idag ett antal fastigheter med lägenheter och lokaler i centrala Kungsbacka.

- Vi är mycket glada och tacksamma för att erhållit möjligheten att förvärva en mycket fin och välskött fastighet i centrum av Kungsbacka. Kungshus Fastighetsförvaltning AB har för avsikt att öka sitt bestånd i Kungsbacka genom köp och nybyggnation, säger Jan Bengtsson för Kungshus Fastighetsförvaltning AB.

Newsec har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige