Image

Kungsbrohuset ska bli miljösmart

BYGG Nyligen påbörjades rivningen av fastigheten Klarabergsviadukten 78, ibland kallat Stockholms fulaste hus. I den nya stadsdelen Västra City i Stockholm påbörjar Jernhusen under 2008 byggandet av det miljösmarta Kungsbrohuset. Byggnaden kommer att ingå i City Business District och ha ett absolut toppläge nära till alla kommunikationer och mötesplatser.
Publicerad den 11 December 2007

Kungsbrohuset ligger i Västra City, ett område längs med spåren från Riddarfjärden upp mot Barnhusbron. Om 10-15 år beräknas Stockholm ha expanderat så mycket att detta område helt inräknas i citykärnan. Redan idag händer det mycket i området med flera stora nybyggnationer och ytterligare hus som ska rivas.

Kommande projekt för Jernhusen är ombyggnaden av Centralstation Stockholm samt på längre sikt överdäckningen av spårområdet framför World Trade Center. För Jernhusen är byggnationen av Kungsbrohuset nästa steg i utvecklingen av Västra City. Det första spadtaget togs i och med ombyggnationen av grannfastigheten Klarabergshuset.

– Vi riktar oss till de hyresgäster som värdesätter att vara mitt i Stockholm men ändå nära världen. Läget är kanske Sveriges bästa sett ur kommunikationssynpunkt. Vi vänder oss också till de hyresgäster som tillsammans med Jernhusen vill arbeta för hållbar energianvändning och ett tydligt miljötänk utöver det vanliga. Gemensam posthantering, bil- och cykelpooler och tillgång till en egen energikonsult för rådgivning är några av de synergieffekter som kommer Kungsbrohusets hyresgäster till del. Kungsbrohuset ska vara en förebild på den moderna fastighetsmarkanden, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

Fakta Kungsbrohuset
Kungsbrohuset är ett miljösmarthus med effektiva och flexibla energilösningar. Arkitekturen är modern och omfattas av 40000 kvadratmeter kontor, lokaler för handel, restaurang, parkering och lager.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige