Image
Bild: Åke Gunnarsson

Kungsbrohuset prisat på Expo Real

Expo Real Det blev Kungsbrohuset som tog hem tredjepriset för Prime Property Award på hållbarhetskonferensen under Expo Real i München i går. Tävlingen är fastighetsbranschens motsvarighet till Oscarsgalan. 160 fastigheter från 19 länder tävlade om priset.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Kungsbrohuset. Foto: Åke Gunnarsson. Bild: Åke Gunnarsson
Kungsbrohuset. Foto: Åke Gunnarsson. Kerstin Gillsbro. Bild: Jernhusen. Bild: Jernhusen
Kerstin Gillsbro. Bild: Jernhusen.

Under Expo Real genomförs tävlingen Prime Property Award vartannat år. Syftet är att uppmärksamma europeiska fastighetsprojekt som kombinerar kommersiell framgång med sociokulturella och ekologisk hållbarhet på ett föredömligt sätt.
- Vi är naturligtvis mycket stolta att ta emot detta pris. Utvecklingen av Kungsbrohuset är ett mycket bra exempel på att det är så mycket mer än byggnadsmaterial och installationskrav som tillför värden till en hållbar utveckling, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.
Under konferensen är det många organisationer, föreningar och investerare som söker efter rätt koncept där hållbarhet redan framgångsrikt omsätts i praktiken. Prime Property Award presenterar de bästa metoderna samt presenterar flera exempel på framtidsinriktade investeringar till en bredare publik.

Kungsbrohuset utvecklades av Jernhusen som ägde fastigheten fram till juli i år då den såldes till Folksam
- Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om. Hållbar utveckling är en sådan fråga och ett av skälen till vårt köp av Kungsbrohuset. Utmärkelsen i Prime Property Awards är kvitto på att Kungsbrohuset är en av Sveriges mest moderna byggnader både avseende miljöprofil som tekniska lösningar, säger Torbjörn Wiberg, chef för Folksam Fastigheter.

Utvecklingen av Kungsbrohuset har gjorts i samarbete med Strategisk Arkitektur.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige