Image

Kulturskolan etablerar sig i Vällingby

Uthyrning Vällingby city har, genom Newsec, tecknat avtal med Kulturförvaltningen om etablering av Kulturskolan.
Publicerad den 25 Januari 2017
Annons
Image

I nya lokaler på 1 025 kvadratmeter kan Kulturskolan mer än dubbla antalet elevplatser i området till cirka 1 100. Inflyttning är beräknad till januari 2018.

– Det centrala läget på Pajalagatan ökar tillgängligheten och tryggheten för eleverna. Lokalerna kommer att ha en danssal, en bildsal, en blackbox med cirka 70 publikplatser för teaterundervisning och föreställningar, en orkestersal, ett slagverksrum, en pianostudio, ett ensemblerum för orkester samt tre musikrum. Lokalerna erbjuder även utrymme för teaterassistenter, administration, personalrum samt viss utställningsyta, säger Kulturskolan Stockholms enhetschef Birthe Andersson.

– Lokaliseringen i Vällingby är idealisk ur kommunikationssynpunkt då Vällingby city är en knutpunkt för både tunnelbana och bussar, fortsätter ?hon.

– Då Kulturförvaltningen har gjort bedömningen att verksamheten bör förstärkas i området och att en lokal för Kulturskolan i Vällingby city är en förutsättning för att den omfattande kulturskoleverksamheten i stadsdelen ska kunna bibehållas och utvecklas, är det mycket glädjande att vi kan tillhandahålla lokaler som passar verksamheten, säger Vällingby citys centrumchef Rikard Lindegren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Förvaltare: Här är fastighetsaktierna du ska köpa

Bolag Carnegie Fonders Jonas Andersson ger en handfull köptips i en intervju med Fastighetssverige. Han upplyser också om vilka aktier man absolut ska undvika.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY