Image

Kulturskolan etablerar sig i Vällingby

Uthyrning Vällingby city har, genom Newsec, tecknat avtal med Kulturförvaltningen om etablering av Kulturskolan.
Publicerad den 25 Januari 2017

I nya lokaler på 1 025 kvadratmeter kan Kulturskolan mer än dubbla antalet elevplatser i området till cirka 1 100. Inflyttning är beräknad till januari 2018.

– Det centrala läget på Pajalagatan ökar tillgängligheten och tryggheten för eleverna. Lokalerna kommer att ha en danssal, en bildsal, en blackbox med cirka 70 publikplatser för teaterundervisning och föreställningar, en orkestersal, ett slagverksrum, en pianostudio, ett ensemblerum för orkester samt tre musikrum. Lokalerna erbjuder även utrymme för teaterassistenter, administration, personalrum samt viss utställningsyta, säger Kulturskolan Stockholms enhetschef Birthe Andersson.

– Lokaliseringen i Vällingby är idealisk ur kommunikationssynpunkt då Vällingby city är en knutpunkt för både tunnelbana och bussar, fortsätter ?hon.

– Då Kulturförvaltningen har gjort bedömningen att verksamheten bör förstärkas i området och att en lokal för Kulturskolan i Vällingby city är en förutsättning för att den omfattande kulturskoleverksamheten i stadsdelen ska kunna bibehållas och utvecklas, är det mycket glädjande att vi kan tillhandahålla lokaler som passar verksamheten, säger Vällingby citys centrumchef Rikard Lindegren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige