Image
CIa Eriksson och Daniel Berg.
CIa Eriksson och Daniel Berg. Bild: Krook & Tjäder

Krook & Tjäder startar lab

Bolag Arkitekterna Krook & Tjäder startar Krook & Tjäder Labs, en laborativ verksamhet med syfte att proaktivt utforska strategisk innovation i gränssnittet mellan kreativitet, hållbarhet och arkitektur.
Publicerad den 24 Februari 2020

Krook & Tjäder växlar upp och satsar på gränsöverskridande samarbete mellan olika discipliner och kreativa verksamheter för att hitta nya vägar för ett hållbart samhällsbyggande.
– Vi kommer att prioritera en samordnande inriktning och sträva efter att etablera nätverk och arbetsforum med innovationsledare, forskare, kreatörer, berättar Cia Eriksson kreativ strateg och Daniel Berg, arkitekt på Krook & Tjäder. Tillsammans når vi längre och kan hitta nya lösningar. Krook & Tjäder Labs handlar främst om att koppla ihop vår styrka med och hitta andra som kan annat och mer än oss och skapa ett forum för det.

Krook & Tjäder Labs är en möjlighet att initiera och testa nya idéer och samarbeten utan att det konkurrerar med det kontinuerliga utvecklingsarbetet som pågår i hela koncernen.
– Vår satsning på Krook & Tjäder Labs kommer fokusera på att identifiera relevanta frågeställningar ge dessa utrymme och att utforska dem vidare tillsammans med andra kreativa näringar, menar Johan von Wachenfeldt, vd på Krook & Tjäder. Vi vill medverka till positiva systemförändringar i vår roll som arkitekter, kreatörer och ansvarstagande samhällsbyggare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Från fem till 23 våningar – Sickla stationshus blir kommunikationsnav

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska bygga ett 23-våningshus i Sickla för bland annat kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång med biljetthall. Redan nu har man påbörjat de grundläggande arbetena för den kommande tunnelbaneuppgången och Stationshuset planeras stå klart 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY