Image

Krook & Tjäder ritar upplevelsecentrum i Landvetter

Bygg/Arkitektur Krook &Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza vid Landvetter flygplats. Tillsammans med exploatören Sjölyst Utvikling AS och Swedavia planerar man nu för vad som ska bli Västsveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse.
Publicerad den 18 Juni 2018
West Coast Plaza, Landvetter. Bild: Krook & Tjäder
West Coast Plaza, Landvetter.

Arkitektkontoret har arbetat med olika delar av Swedavias utvecklingsområde i drygt tio år.

– Handel och upplevelse fanns med redan i översiktsplanen för området runt flygplatsen. Eftersom Krook & Tjäder varit delaktiga i flera stora projekt i området runt flygplatsen och vi har haft ett gott samarbete och känner oss trygga med deras kompetens valde vi att fortsätta arbeta tillsammans. De har bland annat planerat och ritat logistikanläggningar i området, satt designen för bron in till flygplatsen och deltagit i juryarbetet för det nya hotellet vid flygplatsen, säger Ola Maele på Sjölyst Utvikling AS.

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen. På sikt förväntas flygplatsstaden och flygplatsen bli en arbetsplats för över 10 000 människor.

– Vi är glada för hur vårt samarbete har utvecklats med både Swedavia och Sjölyst Utvikling AS, säger Pontus Orrbacke arkitekt och delaktig i flera av projekten i området. Med West Coast Plaza får Göteborgsregionen ett upplevelsecentrum med ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både resenärer, arbetande, besökare och boende i regionen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige