Image

Krisande börsbolag blir fastighetsbolag

Bolag Krisande Morphic Technologies, som har arbetat med förnyelsebar energi, köper Amasten Bostäder och byter inriktning. Det nya bolaget kommer att heta Amasten Holding AB och noteras på First North.
Publicerad den 3 December 2012

Amasten Bostäder är ett privatägt fastighetsbolag med huvudkontor i Helsingborg som äger fastigheter i Helsingborg, Landskrona, Mörrum och Sollefteå med ett totalt marknadsvärde på omkring 300 miljoner kronor.

Fastigheterna utgörs i huvudsak av bostäder, samt till viss del av lokaler och kontor. Amasten Bostäders ambition är att inom tre till fem år äga ett fastighetsbestånd om minst två miljarder kronor.

Bolagets fastigheter förvaltas genom ett heltäckande fastighetsförvaltningsavtal med SEM-System Fastighets AB medan den ekonomiska förvaltningen av fastigheterna sköts internt inom Amasten Bostäder.

Huvudägare och vd för Amasten Bostäder är Thomas Melin.

Förvärvet sker i sin helhet genom nyemitterande aktier där aktierna i Amasten Bostäder tillskjuts Morphic inom ramen för en apportemission. Köpeskillingen uppgår till 90 miljoner kronor. Efter apportemissionen kommer Amasten AB att äga cirka 75 procent av aktierna och rösterna i Morphic. Amasten har fått dispens från budplikten.
Den nuvarande verksamheten i Morphic, som bedrivs i det helägda dotterbolaget Cell Impact, återbetalas, förutsatt extra bolagsstämmans godkännande, till aktieägarna i form av samtliga aktier i Cell Impact.

- Efter ett antal krävande år av omstrukturering med fokus på avveckling och avyttring av olönsamma verksamheter är det glädjande att vi nu äntligen kan genomföra en affär med positiva förtecken. Amasten är en välskött koncern med fokus på svenska bostäder i centrala stadslägen som vi tror kommer att erbjuda aktieägarna en fin och stabil avkastning. Vi bedömer vidare att Cell Impact har en potential att kunna utvecklas till ett framgångsrikt bolag och för närvarande pågår ett antal spännande utvärderingsprojekt med beslut inom rimlig närtid och vi föreslår därför att bolaget delas ut till alla aktieägare och en notering på lämplig marknadsplats genomförs, säger Mattias Klintemar, vd i Morphic, i en kommentar till transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige