Image

Kriminella gäng hotar Kista Galleria

HANDEL Kista Galleria har fått problem med att kriminella gäng försöker etablera sig i gallerian. TV4 uppger att gängen försöker ta över butiksägarnas verksamheter.
Publicerad den 6 Februari 2009

Kista Galleria omsätter närmare 2,2 miljarder kronor årligen och har ungefär 50 000 besökare dagligen. Enligt TV4 försöker kriminella gäng ta över verksamheter i gallerian genom att bland annat hota verksamhetsägare.

- Det dök upp här för första gången under 2008. Hyresgäster kom till oss och berättade att de hade blivit uppvaktade utav organisationer och människor som de känner sig hotade av, säger Gunnar Mässing, vd för Kista Galleria, till TV4Nyheterna Stockholm.

Gallerians ledning har skickat brev till sina hyresgäster där de säger till hyresgästerna att ledningen står bakom hyresgästerna om de får påstötningar från kriminella.

- Vi behandlar situationen med största respekt eftersom vi vet vad såna här organisationer är kapabla att göra, säger Gunnar Mässing.

Kista galleria ägs av den norska försäkringsjätten Vital Eiendom och Länsförsäkringar Liv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige