Image

Kravet på Ask: "Stoppa svarta hyreskontrakt"

POLITIK Fastighetsägarna Stockholm har i dag i ett öppet brev uppmanat justitieminister Beatrice Ask (M) att agera mot den olagliga, numera helt öppna handeln med hyreskontrakt i Stockholm.
Publicerad den 27 Februari 2009

Enligt ett flertal undersökningar Fastighetsägarna Stockholm genomfört så uppgår den så kallade svarthandeln till minst en miljard kronor per år i Stockholmsområdet. I bland annat media har det på senare tid framgått att den kriminella verksamheten med handel av hyreskontrakt nu utvecklats ytterligare genom att man öppet annonserar på Internet att kontrakt är till salu. Kommentarer från enskilda poliser ger en entydig bild av att polismyndigheterna helt avstår från att ingripa mot denna form av ekonomisk kriminalitet.

Två frågor adresserades till justitieministern i brevet: \″Anser statsrådet att den olagliga handeln med hyreskontrakt är en allvarlig ekonomisk brottslighet?\″ samt \″Vilka åtgärder är statsrådet beredd att vidta för att komma till rätta med denna grova ekonomiska kriminalitet?\″

Vid sidan av att ingripa mot de brott som varje dag förekommer mitt framför ögonen på alla stockholmare måste regeringen även vidta åtgärder som undanröjer incitamenten till att begå brott. Ett förslag som långsiktigt skulle kunna få denna effekt bereds för närvarande i Finansdepartementet i samband med en översyn av den roll som de kommunala bostadsbolagen skall spela för hyressättningen.

– Det är självfallet vår förhoppning att detta arbete kommer att resultera i att regeringen inom kort presenterar ett förslag som leder till en fungerande marknad för hyresrätter som därmed gör det olönsamt att sälja hyreskontrakt, säger Fastighetsägarna Stockholms vd Christer Jansson

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige