KPA satsar i Staffanstorp

Publicerad den 8 December 2016

Skicka till e-post

Bygg/Arkitektur KPA Pension kommer att rusta upp ett bostadsområde om 450 lägenheter i Staffanstorp. Efter en noggrann inventering av behoven har en upprustningsplan tagits fram för att skapa en grön och hållbar boendemiljö.

– Som en ansvarsfull fastighetsägare rustar vi nu upp Åkershus till ett grönt och hållbart bostadsområde. Samtidigt som vi arbetar för trygga och etiska pensioner är det glädjande att vi på det här sättet kan återinvestera i den gröna utvecklingen av svenska kommuner, som är våra kunder, säger KPA Pensions vd Britta Burreau.
 
När KPA Pension köpte fastigheten 2012 inleddes en noggrann inventering som visar på behovet, och de möjligheter som finns, av att rusta upp området Åkershus i Staffanstorp. Området är uppfört under tidigt 1970-tal och rymmer 450 lägenheter. KPA Pension kommer att investera cirka 275 miljoner kronor under de kommande åren.

Det är Folksamgruppens fastighetsavdelning som ansvarar för projektet.

– Det finns mycket vi kan göra. Förutom att uppgradera lägenheter och byggnader till modern standard kan vi också minska miljöavtrycket genom hållbara energilösningar och bättre inomhus- och utomhusmiljöer. Vi ska förbättra inomhusklimat, reducera radonhalter, sänka energianvändningen, utnyttja marken bättre och ge plats för nya bostäder samt bidra till social hållbarhet inom området genom nya mötesplatser och tvättstugor på gårdarna. Vi ser också över möjligheten att installera solceller på taken, säger Stefan Vinglid, asset manager på Folksams fastighetsavdelning.

Upprustningen av Åkershus ska genomföras stegvis under de kommande åren och i tät dialog med de boende. Arbetet beräknas kunna starta våren 2017.


- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Presenteras av MIKE KOMMERSIELLA FASTIGHETER

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför lämnar Bengt Kjell Nyfosa

Karriär Johan Ericsson föreslås ta över styrelseklubban i Nyfosa från Bengt Kjell, sedan den nuvarande ordföranden avböjt omval i samband med vårens stämma. För Fastighetssverige berättar Bengt Kjell mer om orsakerna bakom det tuffa beslutet att lämna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Skanska har utarbetat ett dialogverktyg för att underlätta och snabba på processerna. Bland annat används det i Tolered. Christina Ingelsten berättar mer på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen GBG: Snabbare processer med bättre dialog+ Plus
I vår lämnar Nils Pers Stena Fastigheter efter drygt tio år på Stena Fastigehter.

Det får Nils Pers att gå vidare+ Plus
Stefan Wallander är ny sverige-chef på NREP.

Han ska bredda NREP:s portfölj: "Tar gärna större marknadsandelar"Veidekke köper bostadsbygrätter i Lund av Öresundsporten.

Veidekke köper byggrätter av Öresundsporten i LundJohan Ericsson föreslås som ny ordförande i Nyfosa efter att Bengt Kjell avböjt omval.

Johan Ericsson ny ordförande i NyfosaAndreas Planthaber

WSP rekryterar ny regionchef i västSerneke har vunnit markanvisningen för Fibulan 1 i Helsingborg tillsammans med Kjellgren Kaminsky Arkitekter.

Serneke vinner markanvisning om 140 lägenheter i HelsingborgJonas Eriksson, Robin Rodenholm, Niklas Wikegård och Jonas Strömvall.

Idrottsstjärnor öppnar gym i Sigtuna stadsängarFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Drammen.

JM fortsätter göra affärer i NorgePers och Johansson lämnar Stena FastigheterOscar Properties hyr ut till Boost Private Health Club i Nacka Strand.

Oscar hyr ut till Boost Health Club+ Plus
Magnus Kenning letar potentiella förvärv i Stockholmstrakten.

Aberdeen redo att öppna plånboken+ Plus

Så ska WSP bli störst i Europa+ Plus

Expansiv kedja kryddar sin närvaro i Göteborg+ Plus
Anneli Jansson föreslås bli ny styrelseledamot i Hemfosa.

Det lockar Anneli Jansson till Hemfosa+ Plus

De har ökat sina hyresintäkter mestStockholm.

Amerikansk jätte kliver in i Sverige med storköpSpotify hyr 11 000 kvadratmeter i Jarlahuset.

Spotify förlänger 11 000 kvadratmeter på Birger JarlsgatanMalin Andersson och Jennifer Karlberg går till JLL.

JLL rekryterar två på retailsidanSvensk-franska arkitekten Anna Chavepayre och beställarna Birgitta och Staffan Burling mottog Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris på tisdagen.

Gotländsk ateljébostad tog hem Kasper Salin-priset
Se fler nyheter