Image
Pelaren 1.
Pelaren 1. Bild: Fabege

KPA Pension köper vid Globen för 1,6 miljarder

Transaktioner KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet av Fabege för 1 608 miljoner kronor. Förvärvet är ett led i att öka KPA Pensions fastighetstillgångar.
Publicerad den 7 Maj 2019

Fastigheten, Pelaren 1 om cirka 21 500 kvadratmeter färdigställdes 2018. Den ligger intill Globen City, Söderstaden och Slakthusområdet och är fullt uthyrd. I området pågår omfattande utveckling och det finns förtätningsplaner med nya bostäder, kontor och handel. Ambitionen är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman området och Södermalm.
– Det här är en långsiktig investering som hjälper oss att öka vårt innehav av fastighetstillgångar och trygga god avkastning på kundernas pensionspengar. Förvärvet ligger också helt i linje med vår fastighetsstrategi där kontor i bra lägen i storstäder är en hörnsten, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Värdet av KPA Pensions fastigheter uppgår efter investeringen till 13 miljarder kronor. Totalt är marknadsvärdet på Folksamgruppens fastigheter nu nästan 38 miljarder kronor.

– Försäljningen bevisar att transaktionsmarknaden är fortsatt stark i Stockholm. Efterfrågan på moderna kontor i bra lägen är god och vi ser ingen avmattning i antal förfrågningar från institutionella placerare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege.

Byggnaden färdigställdes under hösten 2018 och är miljöcertifierad enligt BREEAM-SE nivå Very Good.

Catella har varit transaktionsrådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige