Image

Köpcentrum sålt på exekutiv auktion

Transaktioner Köpcentrumet Folkesta i Eskilstuna har sålts på exekutiv auktion för 103,7 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Augusti 2011
Annons
Image

Köpare är nybildade Folkesta Handelsfastigheter AB, med styrelseordförande Gunnar Carlsson, som också är styrelseordförande i Newsec Corporate Finance och Norrman & Son.

- Vi siktar på lågprishandel i Folkesta, så mycket kan jag berätta. Vi skyndar långsamt, det viktigaste är att få in rätt hyresgäster. Fullbelagt ska vi ha så snart som möjligt. Det behöver inte vara i år och någon exakt tidsgräns finns inte. Däremot kommer man snart att märka att vi fräschar upp fastigheten, säger Gunnar Carlsson till Eskilstuna-Kuriren.

Folkesta omfattar drygt 13 000 kvadratmeter lokalyta. Den tidigare ägaren var danska Röd-Vit filial af K/S Eskilstuna. Köpcentrumet har haft problem i flera år. Bland annat har Dressman, Cervera och Barnens Hus lämnat Folkesta.

I dag finns bara Willys, Rusta och Elgiganten kvar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige