Image
Kongahälla Shopping.
Kongahälla Shopping. Bild: Adapta Fastigheter/RStudio

Kongahälla etablerar unik matdestination

Uthyrning Som en del av utvecklingen av ett modernt urbant center satsar Adapta Fastigheter stort på restaurang- och caféutbudet i nya Kongahälla Center. Storgöteborg får en ny matdestination genom etableringen av den för regionen unika satsningen på Kongahälla Food Hall.
Publicerad den 2 November 2018

Totalt blir det cirka 15 olika verksamheter med fokus på mat och dryck. Centralt i satsningen är Kongahälla Food Hall, en ny modern matdestination för såväl Storgöteborg som hela västkusten. I den nya Foodhallen kommer det att finnas åtta olika restauranger med fokus på lunch, middag, kväll och avhämtning.

Den speciella gestaltningen av Kongahälla Food Hall är inspirerad av gamla tågstationer och saluhallar med stor integrering mellan tillagningen och sittplatser i olika miljöer. Medskapare till konceptet är Göteborgsbaserade Farmore, creative interior solutions.

Förutom den speciella utformningen av Kongahälla Food Hall skapas också ett tydligt varumärke för en ny matdestination med öppettider till klockan 22 alla dagar. Närheten till boende, arbetsplatser, kollektivtrafik och E6, med ca 55,000 fordon per årsmedeldygn,ger destinationen optimala förutsättningar.
Hyresgäster i Kongahälla Food Hall är Yalla Habibi, Bastard Burgers, Zócalo, La Pasta Veloce, Zao Street Kitchen, Waynés Coffee samt en salladsbar och sushi. Utöver Kongahälla Food Hall finns i Kongahälla Center också bland annat O`Learys, Burger King, I Love Pizza, Espressohouse och Havsdelikatessen. Ytterligare ett par matkoncept kommer att bli klara inom kort.

- Satsningen är helt rätt i tiden och platsen är perfekt både för boende i marknadsområdet liksom för turister och sommarhushåll. Vi bygger en tydlig matdestination som många utanför vårt definierade marknadsområde kommer att åka till. Vi är med vår tillgänglighet ett naturligt stopp för de som är på resa norr och söderöver, säger Erik Fischer, vd för Adapta Fastigheter.

Kongahälla Center som öppnar den 28 mars 2019 har nu cirka fem månader kvar till öppning och merparten av hyresgästerna är klara. En viktig del i centret är satsning på bredd och djup inom mode och accessoarer.

Förutom tidigare publicerade namn tillkommer också butiker såsom Brothers, Cubus, Dressmann, Jeansbolaget, Joy, KappAhl, Lindex, Bagfocus, Guldfynd, Scorett, Specsavers, Synoptik, Synsam, Vacker, Nikita Hair, Pondus, H&M, Piraia, Jack & Jones, Vero Moda och MQ. Ytterligare butiker kommer att publiceras senare.

- Det är viktigt för oss med bredd i utbudet av butiker, därför har vi lagt stor kraft på att få de större kedjorna på plats och ändå få med några unika butiker för marknaden säger Håkan Olsson, Uthyrningsansvarig på Adapta Fastigheter.

Kongahälla Center blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet omfattar över 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige