Image
Kongahälla Center har nu nått en miljon besökare.
Kongahälla Center har nu nått en miljon besökare. Bild: John R Johnson

Kongahälla Center når 1 miljon besökare

Handel Kongahälla Center, som invigdes 28 mars, har nu haft över 1 miljon besökare sedan öppning. Det varma mottagandet och efterfrågan märks även i lojalitetsprogrammet Kongahälla Friends, som nått över 11 000 registrerade medlemmar.
Publicerad den 17 Maj 2019

Efter sju veckor öppet har Kongahälla Center haft sin första miljon besökare vilket är en första tydlig indikation på att konceptet är väl mottaget på marknaden. Det är i dagsläget för tidigt att göra en helårsprognos för 2019 men besöksantalet ligger klart över målen satta för perioden.

Kongahälla Center har också fått mycket positiva utlåtanden av besökarna vilket är det viktigaste betyget. Utöver det har branschen särskilt uppmärksammat den väl avvägda mixen med butiker, F&B, vård, hälsa och entertainment. Noggrannheten på detaljlösningar såsom toaletter och familjelounge har också kommenterats av många och är ett tydligt kännetecken för konceptarbetet med Kongahälla Center.

– Vi fick en väldigt bra start med höga besökarantal under invigningshelgen och det har fortsatt med bra besöksvolymer sedan dess. Vi har också fått en bra spridning över veckans dagar vilket är ett gott tecken och bekräftar styrkan och bredden i vårt koncept. säger Erik Fischer, vd på Adapta Fastigheter.

Lojalitetsprogrammet Kongahälla Friends har utvecklats tillsammans med GoLoyal som ligger långt framme i den tekniska utvecklingen. Lösningen har ett tydligt konsumentfokus och är utformat i en app med flera nyttiga fördelar för regelbundna besökare. En grundläggande idé är att på ett enkelt och tydligt sätt belöna dem som regelbundet kommer till Kongahälla Center och som väljer att göra sina inköp i butikerna. Sedan öppning har över 11 000 medlemmar registrerat sig.

– Vi valde att satsa på ett lojalitetsprogram som ger tydlig nytta för våra besökare och kunder och det har vi nu fått bekräftat genom antalet registrerade medlemmar. Vi ligger långt över våra satta mål och kommer nu att höja ambitionen ytterligare under 2019, säger Albert Aguilar, centrumchef på Kongahälla Center.

Kongahälla Center ägs till lika delar av Adapta Fastigheter och Alecta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige