Image
Bild: Steen & Ström

Kommunstyrelsen antar Steen & Ström-plan

Handel Kommunstyrelse i Kristianstad har antagit den nya detaljplanen för Östra Centrum i Kristianstad. Planen innefattar Steen & Ströms utvecklingsprojekt av Östra Centrum som innebär byggandet av en ny citygalleria i centrala Kristianstad.
Publicerad den 21 December 2011
Östra Centrum ska omfatta 62 000 kvadratmeter. Bild: Steen & Ström. Bild: Steen & Ström
Östra Centrum ska omfatta 62 000 kvadratmeter. Bild: Steen & Ström.

Steen & Ström äger sedan tidigare de fastigheter som innehåller Domus, Kosmorama, Burger King med flera och som ingår i utvecklingsprojektet.

Produktionsstart beräknas ske under hösten 2012 med en etappinvigning under hösten 2013 och den nya gallerian beräknas stå helt klar 2014.

– Vi är väldigt positiva till att kommunfullmäktige antagit detaljplanen för Östra Centrum och med samarbetet med kommunen som är väldigt konstruktivt. Vi arbetar nu vidare med projektet och fokus ligger på att säkra kostnader och intäkter fram till sommaren då våra ägare fattar det slutliga investeringsbeslutet, säger Erik Lennhammar, development director på Steen & Ström.

Steen & Ström har idag en projektgrupp på drygt tio personer som jobbar heltid med projektet samt samverkar med ett flertal konsulter både lokalt i Kristianstad som i övriga landet.

Projekt Östra Centrum omfattar totalt cirka 62 000 kvadratmeter och kommer med sina 25 000 kvadratmeter handel att innehålla ungefär 60 butiker. Förutom handel omfattar projektet bostäder och drygt 1 000 parkeringsplatser. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige