Image

Kommunen stoppar Hemköp-flytt i Entré

Bygg/Arkitektur Problemgallerian Entré i Malmö är nu under ombyggnad. Men fastighetsägaren får nej från kommunen att flytta Hemköp för att bygga fler småbutiker på platsen.
Publicerad den 22 Oktober 2013

Commerz Real får nej från kommunen i sina planer att flytta Hemköp för att bygga fler småbutiker i köpcentrumet Entré i Malmö.

Commerz Real vill genomföra en större ombyggnad av det problemtyngda köpcentrumet.
Bland annat bill man bygga ut med 5 000 kvadratmeter, flytta Hemköp längre in i gallerian från det nuvarande läget vid Värnhemstorget och i stället skapa 20-25 mindre butiker. Men politikerna säger nej, skriver Sydsvenskan.

– Vi vill ha ett levande Värnhemstorg. Men vem går längst in i ett köpcentrum för att köpa en liter mjölk, säger Carina Svensson (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden till Sydsvenskan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige