Image
Petra Karlsson Ekström
Petra Karlsson Ekström Bild: Förvaltaren

Kommunalt bolag ger tre hyresfria månader

Bolag Den pågående pandemin av coronavirus slår nu hårt mot många små och medelstora företag i Sundbyberg. Därför ger Förvaltaren sina lokalhyresgäster inom sektorer sällanköp, restaurang och vissa andra verksamheter tre hyresfria månader under april, maj och juni.
Publicerad den 30 Mars 2020

– Våra dagar är fyllda med omtanke om nära och kära. Vi ser samtidigt med oro hur pandemin dramatiskt har ändrat förutsättningarna för många av våra lokalhyresgäster. Nu får vi hjälpas åt för att undvika ett ännu svårare ekonomiskt läge, säger Petra Karlsson Ekström, vd på Fastighets AB Förvaltaren.

Runt om i Förvaltarens hus finns butiker, restauranger, caféer och många små verksamheter som ger en samhällsviktig service till alla som bor i Sundbyberg. Under april, maj och juni behöver drabbade verksamheter inte betala någon lokalhyra.
– För oss är det viktigt att ha långsiktiga relationer med våra hyresgäster och därför ser vi det här beslutet som en affärsmässig lösning som hela Sundbyberg vinner på i längden, säger Petra Karlsson Ekström.

Normalt betalar Förvaltarens hyresgäster lokalhyran kvartalsvis i förskott. I rådande läge erbjuder nu även bolaget alla företag möjligheten till månadsbetalning.
– Vi vet ju att företag snabbt kan få problemen med likviditeten när intäkterna minskar. Månadsbetalningar är ett sätt för oss att hjälpa företagen med att överbrygga problemen, säger Petra Karlsson Ekström.

Förvaltaren kommer nu att ta en direkt kontakt med aktuella verksamheter inom sällanköp, restaurang och vissa andra verksamheter.
– Alla lokalhyresgäster är också mycket välkomna att kontakta oss direkt. Vi är redo att lyssna och prata problemlösning, säger Petra Karlsson Ekström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige