Image

Kommun sålde villa – för fem tusen kronor

POLITIK Den stora villan var taxerad till 267 000 kronor. Men politikern fick köpa för bara 5 156 kronor.
Publicerad den 12 Januari 2009

Ragunda kommun beslöt år 2000 att avveckla 110 lägenheter. En av fastigheterna som skulle rivas var den nu aktuella villan. Men en kvinnlig kommunalpolitiker, ledamot i kommunalfullmäktige, ansökte om att få köpa villan. Det fick hon – för 5 156 kronor, trots att den aktuella fastigheten var värderad till 267 000 kronor.

Bernt Källström var socialdemokratiskt kommunalråd vid tidpunkten.
- Jag kommer inte ihåg så mycket av ärendet. Men jag tror att vi resonerade så att när nu någon hade intresse av att köpa huset, så tyckte kommunstyrelsen antagligen att det var bättre än en rivning, säger han till Östersunds-Posten.
Det låga priset försvarar han bland annat med ett lågt intresse.
- Ja, men jag vill minnas att det var mycket som skulle åtgärdas på fastigheten. Det kom ju bara in ett bud och det säger en del om intresset, säger han till Östersunds-Posten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige