Image

Klövern utvecklar i Norrköping

Bygg/Arkitektur Klövern har tillsammans med Linköpings universitet tecknat avtal om att utveckla och bygga upp fastigheten Kopparhammaren 2 som är belägen alldeles intill Strömmen i industrilandskapet i Norrköping.
Publicerad den 29 Augusti 2013
Kopparhammaren 2. Bild: Klövern
Kopparhammaren 2.

Byggnadens bruttoarea innefattar ombyggnation av cirka 1 800 kvadratmeter och nybyggnation på cirka 1 650 kvadratmeter, projektet innefattar också en optionsyta på cirka 1 800 kvadratmeter där klimatskalet åtgärdas.

Inom fastigheten finns flera byggnader. Närmast Grytstorget ligger hus 33 som är från början på 1800-talet. Hus 32, i mitten, är också ett 1800-talshus som efter en brand på 1950-talet höjdes med en våning. Hus 32 byggs om och fasadåtgärdas och hus 33 är optionsyta för universitetet och byggs endast om utvändigt. Den sista byggnaden, hus 31 blev i september 2010 utsatt för en brand. Den nedbrunna byggnaden var en av industrilandskapets äldsta. På den gamla grunden kommer nybyggnad att ske med i princip samma volym som den ursprungliga huskroppen. Den nya byggnaden tillsammans med ombyggnationen blir en viktig del i universitetets nya utbredning kring Strömmen med Campusbron som sammanhållande länk.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige