Image
Rutger Arnhult, vd för Klövern, som nu påkallar tvångsinlösen av Tobin Properties aktier och avnoterar dem från börsen.
Rutger Arnhult, vd för Klövern, som nu påkallar tvångsinlösen av Tobin Properties aktier och avnoterar dem från börsen. Bild: Klövern

Klövern tvångsinlöser och avnoterar Tobin

Bolag Klövern äger över 90 procent av aktierna i Tobin Properties och påkallar nu tvångsinlösen.
Publicerad den 7 Juni 2019

Styrelsen för Tobin Properties anser, efter önskemål från Klövern, att det inte längre är motiverat för bolaget att verka i en noterad miljö och har därför beslutat att ansöka om avnotering av Tobins stamaktie och preferensaktie från Nasdaq First North.

Sista dag för handel i Tobins aktier på Nasdaq First North kommer att meddelas snarast efter att Bolaget fått besked om det från Nasdaq Stockholm.
Styrelsen avser vidare att kalla till extra bolagsstämma för att bland annat välja en ny styrelse i bolaget.

Efter registrering av den senaste företrädesemissionen uppgår Klöverns ägande, genom Dagon, till cirka 92,4 procent av kapitalet och cirka 93,0 procent av rösterna i Tobin Properties, fördelat på 114 285 545 stamaktier och 18 378 preferensaktier av serie A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige