Image

Klövern säljer 15 fastigheter

Transaktioner Klövern har sålt fyra fastigheter i Lund och elva fastigheter i Ystad, samtidigt som man förvärvar en tomträtt i Kista.
Publicerad den 5 April 2017
Annons
Image
Kvarteret Urmakaren, Ystad. Bild: Riksbyggen
Kvarteret Urmakaren, Ystad.

I en bytesaffär med Genova säljer Klövern tre fastigheter i Lund för ett underliggande fastighetsvärde om 129 miljoner kronor, samtidigt som man förvärvar tomträtten till fastigheten Stockholm Borg 4 i Kista för ett underliggande fastighetsvärde om 41 miljoner kronor. Fastigheterna Rivan 1, Nordanvinden 3 och Gustavshem 6 i Lund har en uthyrningsbar yta om cirka 8 700 kvadratmeter och är fullt uthyrda. Stockholm Borg 4, som har en uthyrningsbar yta om cirka 1 900 kvadratmeter, gränsar i samtliga väderstreck till tomträtter som ägs av Klövern. Fastigheten är fullt uthyrd och har ett hyresvärde uppgående till tre miljoner kronor. Tillträde och frånträde sker den 1 juni.

– Med denna bytesaffär tar Genova steget in i Lund som vi ser som en intressant tillväxtmarknad vid sidan av våra primärmarknader Stockholm och Uppsala. Fastigheterna som är fullt uthyrda innebär goda kassaflöden samtidigt som vi bedömer att vi kan utveckla delar av dem på sikt, säger Andreas Eneskjöld, vd för Genova.

I Ystad har samtliga Klöverns elva fastigheter sålts. Fastigheterna utgör kvarteret Urmakaren som är planerat för framtida bostadsbebyggelse. Köpare är Riksbyggen, som även köper fastigheten Gustavshem 2 i Lund. Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet för fastigheterna uppgår till 80 miljoner kronor och Nordier Property Partners var rådgivare till Klövern i affären. Frånträde sker den 4 maj.

Planen för Riksbyggen är att bygga cirka 400 hyresrätter och cirka 150 seniorbostadsrätter i Ystad, samt omkring 200 bostads- och hyresrätter i Lund.

– Det är mycket glädjande att Riksbyggen återigen satsar på att bygga fler bostäder i Ystad. Vi ser fram emot utvecklingen av kvarteret Urmakaren som har ett mycket centralt läge och med närhet till den inomhusarena som Ystad kommun investerat 500 miljoner kronor i, säger Kent Mårtensson (s), kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

– Ystad är en attraktiv och stabil stad med tillväxt och i rollen som en långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara en självklar del i utvecklingen av kommunen. Kvarteret Urmakaren är ett mycket bra läge i centrala Ystad, granne med Stadsbiblioteket och med bara fem minuters gångväg till Rådhuset, säger Nicklas Lundquist, projektutvecklare på Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

Riksbyggen kommer att bygga bostäderna i etapper. De första etapperna beräknas kunna börja byggas i slutet av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige