Image

Klövern köper i Malmö och säljer i Eskilstuna

Transaktioner Klövern köper fastigheterna Stapelbädden 2 och Stapelbädden 4 i Malmö. Samtidigt säljs fastigheten Valpen 3 i Eskilstuna.
Publicerad den 28 Juni 2017
Annons
Image

Det underliggande fastighetsvärdet för de två fastigheterna i Malmö uppgår till 360 miljoner kronor. Fastigheterna, som ligger i centrala Malmö, har en total uthyrningsbar area om cirka 12 900 kvadratmeter och består mestadels av kontorsytor. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 77 procent och största hyresgäster är CGI, Yara och U-Blox. Hyresvärdet uppgår till 29 miljoner kronor och genomsnittlig återstående kontraktstid är 6,2 år. Tillträde sker den 1 oktober 2017.

I Eskilstuna har fastigheten Valpen 3 sålts till ett underliggande fastighetsvärde om 65 miljoner kronor, vilket överstiger bokfört värde med drygt 30 procent. Frånträde skedde den 15 juni.

Fastigheten, som omfattar 4 134 kvadratmeter, används i dag som Postnords distributionscentral. Köpare är den lokala aktören Kruhsberg Fastigheter, och köpet har förmedlats av Nordic Property Investment.

– Det är givetvis roligt att Nordic Property Investment förmedlat två fastighetsaffärer i Eskilstuna under våren och med stor sannolikhet blir det ännu fler i höst. Det betyder att vi etablerat oss i Eskilstuna, säger Harald Bengtsson, Nordic Property Investment.

Som legal rådgivare till köparen agerade Lindskog Malmström, med teamet Magnus Odin, Robert Hansson och Karin Sörderén.

Efter denna försäljning äger Klövern inga fastigheter i Eskilstuna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige