Image

Klövern hyr ut i Kista och Västerås

Uthyrning Klövern AB har tecknat tre långa hyresavtal i Kista och Västerås. Det sammanlagda kontraktsvärdet för uthyrningarna uppgår till 118 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Mars 2012

I Kista har Klövern tecknat ett nytt sjuårigt hyresavtal med Event Design Group omfattande 4 700 kvadratmeter höglager, kontor samt produktion i fastigheten Geysir 2, på Österögatan i Kista. Bolaget flyttar in 1 mars 2012. Bellman & Partners förmedlade affären.

I Västerås har Klövern signat ett tioårigt hyresavtal med det finska företaget Sarlin samt ett nytt sjuårigt avtal med den befintliga hyresgästen Mälarenergi. Sarlin kommer att hyra 4 700 kvadratmeter, varav cirka 3 700 kvadratmeter industrilokaler och resten kontor, i fastigheten Kryssen 4 på Regattagatan i Västerås.

Sarlin, som jobbar med gas och brännarteknik samt konstruerar, säljer och utför service på industriugnar, väljer att flytta hela sin produktion till Sverige i maj.

Uthyrningen till Mälarenergi innebär att hyresgästen stannar kvar i befintliga lokaler i ytterligare sju år från och med 1 januari 2013. Mälarenergis lokaler ligger i fastigheten Gustavsvik 13 på Sjöhagsvägen i Västerås. Av den totala ytan på cirka 10 000 kvadratmeter utgörs hälften vardera av kontor och lager.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige