Image

Klövern hyr ut 9 000 kvadratmeter

UTHYRNING Klövern har tecknat avtal med Kemwell om uthyrning av 9 000 kvadratmeter i Klöverns fastighet i Uppsala Business Park. Avtalet löper på 16,5 år och årshyran uppgår till 14 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2010

Inflyttningen, i en idag vakant huskropp i fastigheten Fyrislund 6:6 i Uppsala, sker successivt med start 1 juli 2010. Bolaget tar 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i anspråk. Hyran ökar successivt för att utgå i sin helhet från och med år 2022. Samtliga driftskostnader samt investeringar betalas av hyresgästen från dag ett.

- Avtalet med Kemwell är en otrolig framgång för Klövern i Uppsala. Vi har lyckats hyra ut Pfizers toppmoderna före detta produktionsanläggning i sitt befintliga och fantastiska skick till rätt hyresgäst, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

Kemwell AB:s lokalisering till Uppsala Business Park innebär att bolaget därmed öppnar sin andra produktionsanläggning för kontraktstillverkning av läkemedel i Uppsala. De nya lokalerna kommer att användas för läkemedelsproduktion av tabletter, suppositorier och kapslar. Förutom ovanstående kommer Kemwell att hyra 500 kvadratmeter kontor i en angränsande byggnad. Kemwell bedriver redan idag labbverksamhet hos Klövern i Uppsala Business Park.

Kemwell är en ledande kontraktstillverkare inom läkemedelsproduktion och utveckling på global nivå. Kemwell har cirka 1 000 anställda och kommer år 2011 att ha sju produktionsanläggningar, varav fem i Indien och två i Sverige.

- Vår nya läkemedelsfabrik kommer att kännetecknas av hög automatisering och flexibilitet för att uppfylla både befintliga och nya kunders högt ställda krav inom läkemedelsproduktion. ¬Den nya läkemedelsfabriken i Uppsala ger oss unika möjligheter och vi är oerhört glada att våra ägare väljer att expandera i Sverige. Våra medarbetare har mångårig erfarenhet och hög kompetens inom fullskalig produktion. Kemwell är idag en av Indiens största kontraktstillverkare och i och med denna expansion kommer vi att ta marknadsandelar på exempelvis den europeiska marknaden, säger Agneta Bergvall, vd för Kemwell.

- Uppsala kommun har med stort intresse följt Klöverns och Kemwells verksamhet i Uppsala och välkomnar med glädje denna utveckling som innebär att Kemwell får möjlighet att expandera i moderna och ändamålsenliga lokaler. Samtidigt är det en bekräftelse på att Uppsala väl motsvarar de krav på kompetens och stödjande strukturer som ett internationellt läkemedelsföretag kan ställa, säger Gunnar Hedberg, kommunstyrelsens ordförande, Uppsala kommun.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige