Image

Klövern genomför stor uthyrning i Uppsala

UTHYRNING Klövern har tecknat ett nytt stort hyresavtal med Uppsala Vatten och Avfall AB om kontorslokaler i Uppsala Business Park. I och med uthyrningen har Klövern lyckats fylla mer än två tredjedelar av den kontorsbyggnad som utgjorde Pharmacias gamla huvudkontor och cirka hälften av den totala anläggningen på drygt 50 000 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Juni 2009
Annons
Image

Hyresavtalet med det kommunala bolaget Uppsala Vatten och Avlopp är på 2,4 miljoner kronor per år och löper i drygt åtta år. Inflyttningen är planerad till september i år.

- Vi är på god väg att nå målet om att nå cirka 90 procents uthyrning även i Fyrislund inom de fem år som vi satte som tidshorisont vid förvärvet. Förhandlingar pågår om ytterligare lokalytor till både befintliga hyresgäster och helt nya, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

Klövern förvärvade fastigheten Fyrislund 6:6 i maj 2006. Fastigheten var vid köpet till hälften tom och säljaren Pfizers avtal var uppsagda för avflytt under 2008 då fastigheten skulle bli helt tom. Klövern har sedan dess lyckats fylla fastigheten med ett fyrtiotal nya hyresgäster så att den idag återigen är fylld till hälften. Många av företagen är verksamma inom life science.

Fastigheten är ritad av arkitekten Carl Nyrén för Pharmacias räkning 1967. 1971 tilldelades fastigheten Kasper Salin-priset.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige