Image

Klövern genomför stor uthyrning i Uppsala

UTHYRNING Klövern har tecknat ett nytt stort hyresavtal med Uppsala Vatten och Avfall AB om kontorslokaler i Uppsala Business Park. I och med uthyrningen har Klövern lyckats fylla mer än två tredjedelar av den kontorsbyggnad som utgjorde Pharmacias gamla huvudkontor och cirka hälften av den totala anläggningen på drygt 50 000 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Juni 2009

Hyresavtalet med det kommunala bolaget Uppsala Vatten och Avlopp är på 2,4 miljoner kronor per år och löper i drygt åtta år. Inflyttningen är planerad till september i år.

- Vi är på god väg att nå målet om att nå cirka 90 procents uthyrning även i Fyrislund inom de fem år som vi satte som tidshorisont vid förvärvet. Förhandlingar pågår om ytterligare lokalytor till både befintliga hyresgäster och helt nya, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

Klövern förvärvade fastigheten Fyrislund 6:6 i maj 2006. Fastigheten var vid köpet till hälften tom och säljaren Pfizers avtal var uppsagda för avflytt under 2008 då fastigheten skulle bli helt tom. Klövern har sedan dess lyckats fylla fastigheten med ett fyrtiotal nya hyresgäster så att den idag återigen är fylld till hälften. Många av företagen är verksamma inom life science.

Fastigheten är ritad av arkitekten Carl Nyrén för Pharmacias räkning 1967. 1971 tilldelades fastigheten Kasper Salin-priset.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige