Image
Klättercentret öppnar i Gallerian.
Klättercentret öppnar i Gallerian. Bild: Klättercentret

Klättercentret öppnar ny anläggning i Gallerian

Uthyrning I veckan öppnar Klättercentret Gallerian, den första och enda klättringsanläggningen i Stockholms city. Klättercentret blir det senaste tillskottet till Gallerians övre plan som nu samlar flera aktörer på temat hälsa och välmående. Etableringen går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som ska erbjuda ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping.
Publicerad den 17 September 2020

Gallerian är i dag en mötesplats där shopping, restauranger, upplevelser och service samlas under ett tak. Gallerians utbud breddas nu ytterligare i samband med att flera aktörer på temat hälsa och välmående öppnar på plan fyra, handelsplatsens övre plan. Först ut var den urbana mötesplatsen och skateparken Push och sedan dess har även vårdbolaget Kry samt fitnesstudion Becore öppnat här. På fredag tillkommer alltså ytterligare en aktör, Klättercentret, som är störst i Sverige inom inomhusklättring.
– Interaktiva och inspirerande destinationer såsom Klättercentret gör nya Gallerian till en kontrastrik och mer mångfacetterad mötesplats. Med det övre planet fortsätter vi bygga vårt helhetskoncept och vi kommer att offentliggöra fler satsningar på temat hälsa och välmående här under hösten, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.

Den nya anläggningen erbjuder bouldering, en form av klättring på lägre höjd utan rep. Bouldering sker på cirka fyra meter höga väggar och kan utföras utan varken förkunskap eller särskilt mycket utrustning. Gallerian, som blir Klättercentrets sjunde och mest centrala klättringsanläggning, är en dröm som går i uppfyllelse för företaget vars mål är att tillgängliggöra sporten för fler.
– Ända sedan vi öppnade vår första anläggning i Solna 2003 har drömmen funnits om att öppna en klätterhall i centrala Stockholm och det är svårt att hitta en mer central plats än Gallerian. Vi tror att klättring är för alla och vill göra det så lätt som möjligt att prova, för så många som möjligt. Gallerian är den perfekta platsen för det, säger Veronica Sikström, grundare och operativ chef för Klättercentret.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige