Image

Klartecken för utveckling av Station Stockholm City

Bygg Stadsbyggnadsnämnden har nu gett Jernhusen klartecken att fortsätta arbetet med att utveckla den byggnad som ska inrymma pendlarnas nya destination i city. Resultatet blir ett nytt hus med större stationsrum, hotell och kanske till och med bostäder på taket. Se bilderna på utvecklingen här.
Publicerad den 18 Mars 2011

– Vi är väldigt nöjda över nämndens insiktsfulla majoritetsbeslut som inte låser projektet vid befintlig höjd. Nu har vi utrymme att skapa en bra station med plats för den handel och service resenärerna behöver för en enklare vardag. En större byggnad ger också möjlighet till större entréer vilket ger liv åt gatan runt om. Kan man dessutom få till bostäder på taken så ligger det helt i vår linje med vår ambition om att ge fler närhet till det kollektiva resandet, säger Ann Wiberg, chef Strategisk Utveckling på Jernhusen.

Nästa steg är att under våren arbeta vidare med husets utformning, volym och gestaltning samt säkerställa de ekonomiska förutsättningarna. I slutet av året beräknas samråd kunna ske och går allt enligt plan blir det byggstart i början av 2013.

– Många frågor återstår att lösa. Platsen är känslig och det är ett stort hus som ska ta plats mitt i befintlig stad, men vi tar uppgiften på största allvar. En så central plats i staden måste utvecklas hållbart med kärlek till staden och omsorg om människorna som ska använda den, säger Ann Wiberg.

– När Citybanan står klar kommer detta att vara en av Stockholms mest välbesökta platser och då är det viktigt med attraktiva och trygga offentliga miljöer, vilket den nya bebyggelsen har goda förutsättningar att skapa. Det är särskilt positivt att skapa möjligheter för ett trettiotal lägenheter och jag tror att detta sammantaget kommer att bli ett bra tillskott för den här delen av City, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Det är positivt att vi har en bred uppslutning för ett så viktigt projekt som detta. Det är en styrka att så många partier står bakom ett beslut som sätter punkt för diskussionen om höghus eller inte på denna plats. I stället fokuserar vi nu på det viktiga: att få till en bra, funktionell och arkitektoniskt högklassig byggnad, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige