Image

Klartecken för Stockholmsarenan

STADSUTVECKLING Stockholms stad går nu till beslut för att få till stånd en ny evenemangs- och idrottsarena i Globenområdet. Stockholmsarenan, som den ska heta, kan vara redo att invigas 2012.
Publicerad den 15 April 2008

Arenan kommer att rymma 30 000 åskådare och byggstarten är planerad till 2011. Hela projektet beräknas kosta 1,9 miljarder kronor. När Stockholmsarenan är klar för invigning kommer Söderstadion att rivas och staden kommer då att sälja ut byggnadsrätterna från området. Staden räknar med att få in 1,3 miljarder kronor på detta.

- Vi har nu underlag för att göra bedömningen att detta projekt uppfyller de krav på ekonomi och utformning som vi ställer. Stockholmsarenan ska vara kostnadsneutral för skattebetalarna, säger finansborgarrådet Kristina Axén Olin och kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt.

Staden har ställt upp kriterier som måste uppfyllas för att det ska vara aktuellt att fullfölja projektet. Dessa är bland annat att arenan ska vara:
# Kostnadsneutral för skattebetalarna.
# Bidra till arenaområde i världsklass.
# Modern och flexibel – användbar för många olika typer av arrangemang
# Trygg och familjevänlig.
# Attraktiv för fotboll – uppfylla UEFA:s krav med plats för 30 000 åskådare.

Utredningsarbetet hittills har visat att dessa kriterier kan uppfyllas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige