Image

Klartecken för Norra Stationsområdet

Stockholm Regeringen avslår de överklaganden som rör detaljplanen för Norra Stationsområdet i Vasastaden i Stockholm. Regeringens beslut innebär att kommunens beslut att anta detaljplanen för den planerade stadsdelen står fast.
Publicerad den 8 April 2011
Bild: Stockholms stad

Den första detaljplanen för Norra stationsområdet/Hagastaden, utgör en central del i genomförandet av visionen om en gemensam vetenskapsstad för Stockholm, Solna, Landstinget, Karolinska Institutet och Akademiska Hus.

- Dagens beslut är en viktig fråga för utvecklingen i Stockholm. De tusentals lägenheter som nu kan byggas är ett välkommet tillskott till Stockholms bostadsmarknad, säger bostadsminister Stefan Attefall (KD).

- Det gamla Norra Stationsområdet var en enorm barriär. Nu kan vi äntligen sätta spaden i jorden för och låta Stockholms innerstad växa ihop med Solna, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

- Hagastaden är en strategiskt viktig utveckling av Stockholm och innebär både fler arbetsplatser, nya attraktiva miljöer där företag, akademi och bostäder kan mötas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige