Image

Klartecken för Karlastaden från Länsstyrelsen

Bygg/Arkitektur Nu har detaljplanen för Karlastaden fått grönt ljus från Länsstyrelsen. Byggnationen av den nya stadsdelen på Lindholmen har därmed kommit ytterligare ett steg närmare sin början.
Publicerad den 28 September 2017
Karlastaden. Bild: SOM
Karlastaden.

– Även om detta var ett väntat beslut så känns det naturligtvis bra att vi kommer vidare i processen och ett steg närmare den byggstart som både vi, alla som köpt lägenhet i Karlatornet och många andra göteborgare väntar på, säger Ola Serneke, initiativtagare till Karlastaden och vd för Serneke Group.

Det var efter att kommunfullmäktige i Göteborgs stad den 15 juni antagit detaljplanen för Karlastaden som Länsstyrelsen beslutade att ta in kommunens antagandebeslut för prövning.

Motivet var att ”planeringsförutsättningarna för planen behövde förtydligas” eftersom man befarade att riksintresset skulle kunna skadas och att bebyggelsen skulle bli olämplig för människors hälsa och säkerhet. Länsstyrelsen saknade bland annat en beskrivning av trafikpåverkan på Lundbyleden samt underlag i form av avtal mellan Trafikverket och Göteborgs stad.

Länsstyrelsen konstaterar nu i sitt beslut att de avtal och avsiktsförklaringar som efterfrågats har inkommit samt att man nu ”inte längre befarar att det föreligger risk för påtaglig skada på riksintresset för kommunikationer eller att genomförande av bebyggelse enligt planen blir olämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet. Länsstyrelsen beslutar därför att inte upphäva planen.”

Länsstyrelsen slår även fast att deras beslut inte kan överklagas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige