Image

Klart vilka som får bygga Stockholmsarenan

BYGG Peab Sverige får bygga Stockholmsarenan. Uppdraget är värt drygt två miljarder kronor.
Publicerad den 30 September 2009

SGA Fastigheter AB har efter genomförd upphandling beslutat att tilldela Peab Sverige AB totalentreprenaden för uppförandet av Stockholmsarenan - Globenområdets nya idrotts- och evenemangsarena, ett uppdrag värt drygt två miljarder kronor.

Stockholmsarenan ska bidra till att göra Stockholm till en evenemangsstad i världsklass. Med sina 30 000 sittplatser och plats för 40 000 vid konserter kan arenan stå värd för olika typer av evenemang. Exempel på evenemang är allt från allsvensk fotboll, konserter och hästsport till mässor och stora företagsmöten.

- Det känns väldigt bra att ha kommit så här långt med projektet. Vi ser nu fram emot förverkligandet av en arena i världsklass, säger Ulf Fridebäck (FP), styrelseordförande i SGA Fastigheter AB.

Av de tre anbud som lämnades in och som alla uppfyllde de uppsatta kvalitetskraven var Peab:s anbud det mest fördelaktiga.

- Vi är mycket stolta att ha vunnit denna prestigeupphandling och fått förtroendet att bygga den nya Stockholmsarenan. Det är ett väldigt spännande och utmanande projekt som sätter höga krav på vår spetskompetens, säger Jan-Olof Nordin, divisionschef Peab Sverige AB.

Ett beslut om genomförande för Stockholmsarenan tas upp i Kommunfullmäktige den 2 november. Byggstart av den nya arenan är beräknad till 2010 med invigning i december 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige